administratie

Administratiekantoor inschakelen voor startende ondernemers

Wat je vaak ziet bij nieuwe ondernemers in Nederland, is dat ze geen geld willen uitgeven aan de boekhouding. Ergens wel te begrijpen, want een boekhouder kan een hoop geld kosten. En dat geld willen ondernemers veel liever gebruiken voor de verdere groei van de business.

Administratie ingewikkeld? Dat valt best mee

administratieToch is de boekhouding doen helemaal niet zo heel ingewikkeld in deze tijd. Vaak wordt hier namelijk een online programma voor gebruikt waar alle functies in zitten. Dit is voor een deel van de mensen best een flinke stap als je weinig met cijfertjes hebt. Sommige mensen zijn daar nu eenmaal niet zo met bijvoorbeeld loonadministratie uitbesteden. Toch is het ontzettend belangrijk.

Het is waarschijnlijk niet leuk, maar u heeft het inzicht nodig. Zo weet u wat er financieel speelt. Als je niet zo handig bent met de cijfers, is het zaak om dit niet te laten versloffen. Kies er in dat geval voor om iemand in de arm te nemen die wel handig met cijfertjes is. Zo weet je in ieder geval dat je niet in de problemen komt en geld uitgeeft wat je eigenlijk voor iets anders nodig hebt.

Uitbesteden administratie

Mocht u hier niet naar willen omkijken kunt u deze administratieve taken natuurlijk ook uitbesteden. Zo kan uw business blijven groeien en kunt u zich focussen op het bedrijf zelf in plaats van met de cijfertjes bezig te zijn. Bij groei van uw onderneming zijn dit soort zaken van levensbelang. Zo zullen er minder problemen ontstaan op financieel gebied.

Er is veel keuze voor pakketten waarmee de boekhouding van een onderneming kan worden gedaan. Voor een klein bedrag per jaar krijg je toegang tot deze software. Dit wordt ook wel SAAS genoemd, wat staat voor ‘software as a service’. Vaak worden er ook regelmatig nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de software.

Met je smartphone heb je vaak ook toegang, bijvoorbeeld via een app. Zo kun je simpel de administratie bijwerken vanaf je telefoon, of je kiest voor een administratiekantoor Bergschenhoek of ergens anders in de omstreken. Helemaal van deze tijd natuurlijk. Dit scheelt tijd en maakt het simpel om zaken in te voeren. Alhoewel de techniek deze zaken een stuk makkelijker maakt, moet het nog steeds worden uitgevoerd. Daarom adviseren wij ook om regelmatig de administratie bij te werken en het niet te laten versloffen!