Webdesign uitbesteden? Toch wel de beste keuze!

website laten makenOndernemers hebben in deze tijd gewoon echt een website nodig, zoveel is bij de meeste ondernemers inmiddels wel duidelijk. Want zeg nu zelf; wanneer heeft u voor het laatst in de Telefoongids gekeken toen u op zoek was naar een bedrijf? Alles en iedereen maakt tegenwoordig gebruik van het internet om nieuwe bedrijven te vinden. En als je geen website hebt, dan kun je natuurlijk nooit gevonden worden. Die website is natuurlijk waar het allemaal om draait.

Een website is er in allerlei vormen en maten. De meeste bedrijven en webdesign bureau’s maken tegenwoordig gebruik van een CMS systeem. Dat staat voor Content Management System. In feite is dit een platform waarmee het voor gebruikers redelijk eenvoudig wordt om nieuwe artikelen toe te voegen aan de site of aanpassingen te doen en beheerswerkzaamheden uit te voeren. Dit maakt het zeer interessant voor MKB bedrijven, ze hoeven dan niet iedere keer contact op te nemen met een designer voor een kleine aanpassing.

Website zelf ontwerpen?

Nu zijn er ondernemers die graag een hoop zelf doen. We weten dat dit niet de beste optie is, omdat als je wilt groeien je toch zult moeten delegeren. Ondernemers met die instelling blijven vaak klein, het wordt ook wel micro management genoemd. Zo zijn er platformen beschikbaar waar je zelf een website mee kunt maken. Dit is vaak ook heel erg goedkoop. Dit kan een ondernemer in sommige gevallen goed in de oren klinken. En alhoewel je best een redelijke website of ontwerp met zo’n platform kunt maken, is het vaak niet het beste idee voor je onderneming. Beter kun je dit overlaten aan professionals waarvan dit hun werk is. Deze mensen weten immers de laatste trends en kunnen ervoor zorgen dat de website is ontworpen om te converteren.

Converteren, wat is dat?

website op smartphoneEen website die converteert, dat klinkt natuurlijk interessant en misschien een beetje technisch. Maar eigenlijk is een conversie iets wat je als ondernemer wilt, namelijk een potentiƫle klant die contact opneemt. Een conversie is niets anders dan een bezoekers die een bepaalde actie neemt. En die actie kan van alles zijn. Zo kan het bijvoorbeeld het invullen van een contact formulier zijn, of het bellen naar jouw bedrijf toe. Wat de actie ook is, het zorgt ervoor dat je een nieuwe lead of potentiƫle klant voor je bedrijf hebt. Dit is uiteindelijk wat je wilt als ondernemer. Je website kan er goed uitzien en goed gevonden worden in zoekmachines, maar uiteindelijk is het doel om je bedrijf te groeien toch?

Een professionele webdesigner weet wat de trends zijn en kan de website dusdanig inrichten dat deze ook goed converteert. Zo kunnen er op strategische plekken bijvoorbeeld buttons worden toegevoegd of kan je telefoonnummer duidelijk in beeld worden weergegeven. Een designer maakt een website tegenwoordig eigenlijk ook altijd goed zichtbaar op een mobiel scherm, zoals een smartphone of een tablet. Want het merendeel van de bezoekers gebruikt tegenwoordig een mobiel apparaat op jouw website te bezoeken. Niets is zo vervelend als een website die niet goed leesbaar is op een klein scherm.

Staar jezelf dus niet altijd te blind op de aanbiedingen van platformen waar je gratis of heel goedkoop zelf een website kunt maken. Natuurlijk kun je zelf iets in elkaar frutselen, maar als je door het inhuren van een designer 1 nieuwe klant kunt krijgen heb je de kosten waarschijnlijk al lang weer terugverdiend (afhankelijk van de branche waar je in zit uiteraard). Kies daarom voor een professionele website! De kosten zijn immers ook af te trekken van de winst.